Mobile nav
0    

  Waiting for Giraffes  ACHETEZ VOS BILLETS

  CHOISIR UNE DATE ...  
   
  Réalisateur/Regie : Marco De Stefanis
  Pays/Land : Pays Bas
  Genre : Documentaire
  Année/Jaar : 2017
  VOSTEN - 01:24 - DIG

  NL :

  Een Palestijnse dierenarts probeert in de zoo waar hij werkt de giraffen te vervangen die zijn omgekomen. Maar hoe kan de enige dierentuin in bezet gebied meer plaats cree? Ren voor zijn dieren, als zelfs de mensen wonen in een gesloten omgeving? Kunnen de giraffen een eerste stap vormen in het overwinnen van een conflict tussen mensen? Een geheel andere inkijk op het Israelisch-Palestijns conflict.

  De dierentuin in Qalqilya, een Palestijns dorp nabij de Israe?lische grens, is de enige vorm van recreatie voor de kinderen uit de buurt. Door het Israe?lisch-Palestijns conflict hebben ze recent echter vele dieren verloren. Dr. Sami, de dierenarts van de zoo, probeert de populaire giraffen te vervangen. Om dit te doen moet hij samenwerken met andere dierentuinen, waaronder onder meer een Israe?lische. Zo worden al snel de politieke verhoudingen duidelijk. Toch zal dr. Sami niet rusten vooraleer de dierentuin van Qalqilya voldoet aan de internationale eisen, nodig voor een vlotte samenwerking met andere dierentuinen van over de hele wereld.

  Waiting for Giraffes is meer dan een documentaire over een dierentuin. De queeste van dr. Sami om internationale erkenning te krijgen, weerspiegelt de harde realiteit en de complexiteit van het Israe?lisch-Palestijns conflict. Zelfs een dierentuin ondervindt dat alles aan de Westelijke Jordaanoever draait om politiek. Maar het is niet enkel kommer en kwel, regisseur Marco de Stefanis maakte deze documentaire net om aan te tonen dat er ook nog positieve verhalen uit Palestina kunnen komen.

  EN :

  Qalqilya – a small town on the Westbank – borders with Israel and is surrounded for two-thirds by the so-called ‘Wall of Shame’. Its zoo is the only one in Palestine and is very popular in spite of its poor conditions. Many animals were lost in the Israeli-Palestinian conflict, most dramatically the very popular giraffe couple. Dr. Sami, the zoo’s vet, is determined to bring in new giraffes. To be able to, the zoo needs EAZA-certification, a membership which represents and links 340 zoos collaborating to improve education, research and conservation of animals. Its most important requirements are more space and more budget. But how to increase the space for animals in a town where even human beings are forced to live in a confined space? The restrictions imposed by Israeli laws and the internal political battle between Fatah and Hamas would make it almost impossible to develop the zoo any further. But still, the zoo is slowly improving thanks to the dream of one enthusiastic man, Dr. Sami.