Mobile nav
0    

  King of the belgians  ACHETEZ VOS BILLETS

  CHOISIR UNE DATE ...  
   
  Réalisateur/Regie : Peter Brosens Jessica Woodworth
  Acteurs/Cast : Peter Van den Begin Bruno Georis Lucie Debay Titus De Voogdt
  Pays/Land : Belgique Pays-Bas Bulgarie
  Genre : Comédie dramatique
  Année/Jaar : 2016
  VOSTBIL - 01:34 - EA - DIG

  FR :

  Lors d’une mission économique à Istanbul, Nicolas II, le grincheux solitaire Roi des Belges, apprend la déclaration d’indépendance de la Flandre. Au même moment, une tempête solaire paralyse les réseaux de communication et cloue tous les avions au sol. Commence alors l’odyssée secrète du Roi et de son aréopage bigarré à travers les Balkans ; un voyage peuplé de mésaventures, d’errances, de révélations et de moments de grâce. Comme, par exemple, ce bon vieux miracle séculaire du coup de foudre amoureux. Soit, une ébouriffante quintessence des contes de fées européens autour du dernier roi des Belges perdu dans les Balkans.

   

  KING OF THE BELGIANS is een roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven - en zichzelf - ontdekt. 
   
  Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning wat op te fleuren. 
   
  Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden! Nog voor de Koning klaar is om te vertrekken, verstoort een krachtige zonnestorm alle telecommunicatie en vliegverkeer. De Koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Erger nog, de Turkse veiligheidsdiensten moeten niets weten van hun voorstel om dan maar ter land terug te keren. Maar de Koning wil niet bij de pakken blijven zitten. Duncan Lloyd ruikt de kans van zijn leven en komt met een twijfelachtig plan op de proppen waarin bloemenjurkjes en Bulgaarse zangeressen figureren. 
   
  En zo begint hun undercover odyssee doorheen de Balkan, een tocht vol ongewenste situaties, onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma's en onverhoopte momenten van vreugde.